Vizsla TúrákPowered by NetOffice

2014. december 21. vasárnap
 

 83. *J U B I L E U M I* Vizsla Túra felhívása

 A Vizsla Túra alapításának 8. évfordulója alkalmából

2015. január 18., vasárnap, 10.30-tól
Kamaraerdő,
 Szoborpark / Fitoland felöli vége (Rókales u.)
Regisztráció 10.30-tól, az utolsó turnus 11.30-kor 
Túratáv: 5.2 km, Szintemelkedés: 88m, Nehézségi fok: * *
Könnyen járható kisebb (nyújtott) emelkedővel
, évszakra való tekintettel magasszárú vízálló cipő ajánlott

happybirthday.jpg

 

 
A jelenlegi hatályos rendelkezések és törvény értelmében a póráz használata egyes helyeken kötelező, ezért kérjük, hogy mindenkinél legyen póráz kutyája számára, melyet a megfelelő helyen és időben használja azt.  
A regisztrációs sátornál ne feledjetek  az EB OVO-os kutyaürülék felszedő  zacskót kérni, melyek 6-12 hónap alatt lebomlanak. Figyeljünk oda környezetünkre!

 


 

 

2015-ben is, ahogy eddig mindig: az év első Vizsla Túrájának helyszíne, a Kamaraerdő!

Kamaraerdő története: A délről a Tétényi-fennsíkhoz csatlakozó 200 m magas, szabdalt felszínű terület legnagyobb részét, a növekvő beépítettség ellenére ma is erdő borítja. A vidéket a tatárok elvonulása után IV. Béla a németeknek adományozta, hogy a teljesen elpusztult vidék ne maradjon parlagon. Az itt létrejött és a XV. századig fennállt középkori település neve Kána volt. A XVIII. századi újratelepítéskor a betelepülő svábok "Kanaer Wald"-nak (Kánai erdő) nevezték. Az 1847-től használatos Kamaraerdő a német "Kammerwald" elnevezésből származik. Ez részben a régi német név torzulásából, illetve onnan ered, hogy a terület évszázadokig a királyi Kamara (kincstár), illetve Buda város erdőbirtoka volt. Döbrentei Gábor 1847. évidűlőkeresztelője alkalmával a német Kammerwald magyar tükörfordítása lett a környék neve. Erdő jellegét a felparcellázás ellenére megőrizte, 180 ha-os erdőtömb borítja.

A mostani túra helyszíne megközelíthető:

A fővárost a Budaörsi úton elhagyva, először Gazdagrét irányába, majd egy erőteljes bal kanyarral a régi Balatoni úton (7-es úton) haladva közvetlenül a Szoborparknál (a közlekedési lámpánál) kell élesen jobbra felkanyarodni. A betonozott főutat követve, a baloldalon található Fitoland kertészeti áruház előtt vagy azt követően bárhol lehet parkolni. Ennek az útnak a vége közvetlenül egy sorompóhoz, illetve a túra indulási pontjához vezet.

Segítség: http://www.utvonalterv.hu vagy http://terkep.t-online.hu


A Futrinka Egyesület magyar vizsla fajtamentő csapata ezen a túrán is ott lesz!futrinkalogo.jpg

Keressétek asztalukat a Regisztrációs sátor mellett, ahol a mentett vizslák ellátására adott adományért cserébe többféle vizslás ajándéktárgy közül választhattok majd (vizslás kutyakendők, vizslás pólók), valamint egy meglepetéssel is készül a csapat :-) Csapatuk folyamatosan önkénteseket keres, legyen szó akár ideiglenes befogadásról, akár a mentett kutyák ellátásáról, sétáltatásáról Tárnokon. 

Érdeklődni és további információt kérni a  címen lehet. Aki pénzbeli vagy tárgyi adományokkal segítené a Futrinka Egyesület mentett kutyáit, az adományát átadhatja a Vizsla Túrán személyesen is. KONZERV ELEDELRE és (bármilyen márkájú) KULLANCS ELLENI nyakörvekre/készítményekre van most a legnagyobb szükség. Ha mindenki csak 1 doboz konzervet tud hozni, már az hatalmas segítség lenne! Előre is köszönjük szépen! 
www.futrinkautca.huhttp://facebook.com/magyarvizslasos 


Jelen lesz a VizslaBolt.hu webshop is. VizslaBoltLogo1000px.jpg
A webshopban kiválasztott termékek 0 Ft. szállítási költséggel illetve a webshopos árakhoz képest minden termékből 10% kedvezményt biztosít, az előrendelt és ott átvett termékekre egyaránt. Még kapható lesz a NAGY VIZSLANAPTÁR 2015! 

A Hangya Közösség szegényebb sorsú menhelyek, gyepmesteri telepek kutyáinak nyújt segítséget. Sajnos nagyon sok helyen fáznak és éheznek is a kutyák. 

vizslas.jpg

Ha van otthon használt, (de tiszta!) PLÉDED, TÖRÖLKÖZŐD, ÁGYNEMŰHUZATOD, LEPEDŐD, TAKARÓD, SZŐNYEGED hozd el! Amit még szívesen elfogadunk: tápok, konzervek, kutyajátékok, pórázok, nyakörvek, megmaradt „emberi” vitaminok, fájdalomcsillapítók, antibiotikumok, állatgyógyászati szerek, itatók, száraz tészta, rizs, leveskocka - akár lejárt szavatosságúak is!

Kevesebb mint egy hónap alatt már több mint 20 szervezetet támogattunk meleg holmikkal, gyógyszerrel, kutyatartási eszközökkel.

https://www.facebook.com/notes/hangya-k%C3%B6z%C3%B6ss%C3%A9g/kiknek-seg%C3%ADtett%C3%BCnk/553997904691371

Kövesd munkájukat: https://www.facebook.com/HangyaKozosseg


Az év első Vizsla Túráján is átvehető lesz a 2015-ös vizslás, 54 oldalas, asztali naptár, aminek minden oldalán más vizsla szerepel. Érdemes felkeresni a Vizslafotózás asztalát, mert a vizslás asztali naptár és vizslás bögrék 10% kedvezménnyel vásárolhatók meg, csak a Jubileumi Vizsla Túra ideje alatt!

vizslafotozas_logo_uj_200.jpg


Regisztráció 10.30-tól:

 • A nagy, zöld SÁTORNÁL
 • a Vizsla Túra Stáb tagjai UV sárga ruházatot viselnek a túra teljes ideje alatt

Amivel minden kutyát és gazdit várunk:

 • Vizsla Túra biléta a kutyáknak
 • kutyaürülék-felszedő zacskók az EB OVO jóvoltából, melyek 6-12 hónap alatt lebomlanak.

Ajándékcsomagok az oops-dogs jóvoltából:

 • a 3 legfiatalabb vizslának (születési dátum alapján)
 • a 3 legidősebb vizslának (születési dátum alapján)
 • a 3 legmesszebbről érkezett vizslának (a regisztráció során megadott lakcím/irányítószám alapján Kamaraerdőhöz képest)

Állatorvosi ügyelet a túra teljes ideje alatt:

 • A Vizsla Túra új hivatalos állatorvosa: Dr. Bendzsel DánielHungarovet Állatorvosi Rendelő
 • a tanácsadásért, illetve a szükséges orvosi ellátásért nem kell külön fizetni
 • a Vizsla Túrára való jelentkezéskor kérjük előre jelezzék a gazdik, ha egy kutya esetleg valamilyen (akár enyhébb) betegségben szenved, esetleg jobban kell rá figyelni (pl epilepsziás, szívbeteg, volt már allergiás reakciója rovarcsípésre, stb).
 • elérhetőségek: +36 70 637 0352 vagy 

Fontos szabályok:

 • A kutyaürüléket minden gazdinak példamutatóan össze kell szedni, melyhez zacsit a regisztrációkor biztosítunk.
 • Csakis minden oltással rendelkező és nem tüzelő állatok érkezzenek a túrára.
 • Minden gazdi gondoskodjon egyedi megkülönböztető jelről (pl. jellegzetes színű sál, kendő, nyakörv, hám) a kutyája számára.
 • Kizárólag olyan gazdik jelentkezzenek a túrára, akik teljes körű felelősséget vállalnak kutyájuk viselkedéséért!
 • A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt; kártérítés a rendezőktől semmilyen jogcímen nem igényelhető!
 • A túra közben bekövetkező esetleges balesetekért a szervezők nem tudnak felelősséget vállalni!

Részvételi hozzájárulás: 1.000 Ft/kutya (...tehát nem 1.000 Ft/ember!), melyet a regisztráció során fogjuk gyűjteni.

Jelentkezés:

Továbbra is igyekszünk mindent megtenni azért, hogy a Vizsla Túrákat a lehető legszervezettebben vezényeljünk le. Ehhez kérjük a Ti együttműködéseteket: jelezzétek előzetesen részvételi szándékotokat ONLINE vagy e-mailben! Így tud stábunk megfelelően előkészülni, elegendő létszámú túravezetőt biztosítani a turnusokhoz, lecsökkenteni számotokra a regisztrációval töltött időt, tehát így tudjuk gördülékenyebbé tenni mindenki számára a Vizsla Túrás vasárnapokat!

 • a   e-mail címen az üzenet tárgy rovatában feltüntetett "Kamaraerdő" címmel
 • akik eddig még nem regisztrált tagunk (még nem voltak velünk kirándulni), illetve már voltak, de hiányosan adták meg adataikat, azoktól az alábbi adatokat is kérjük:
 

Mivel a kutyatulajdonosok jelentkezésük elküldésével igazolják, hogy a Vizsla Túra felhívását végigolvasták, valamint annak részleteit tudomásul vették, elfogadták és magukra nézvést irányadónak tekintik, minden beérkező jelentkezést archiválunk.