Vizsla TúrákPowered by NetOffice

27. Vizsla Túra köszönőlevele
2009. december 4. péntek


27_vt_stamp.jpg

Köszönjük annak a 101 vizslának és gazdájának, akik részt vettek az idei tizedik, sorrendben a 27. Vizsla Túrán 2009. november 29-én, vasárnap a Hajógyári-szigeten!

Finomságokkal és örömökkel teli karácsonyt, valamint élményekkel és kalandokkal teli új évet kívánunk minden kétlábú és négylábú tagunknak! Szeretnénk, ha az ünnepek alatt meggyújtott gyertyák emléket állítanának azoknak a vizsláknak is, akik sajnos már nem lehetnek köztünk, de akikre mindig szeretettel fogunk emlékezni! 

Találkozzunk a 28. Vizsla Túrán 2010. január 17-én, vasárnap - eddigi szokásunkhoz híven a Kamaraerdőnél (a Szoborpark és a Fitoland felöli résznél, a Rókales utcában), ahol apróbb meglepetések kíséretében a Vizsla Túra megalapításának 3. évfordulóját is megünnepeljük közösen! Köszönjük, hogy ti is tagjai lettetek annak a csapatnak, amelyben összesen több mint 1.000 vizsla és gazdája kirándult együtt az elmúlt három év alatt.

Regisztráció: 10.30h-tól
Utolsó túra indulása: 11.30h


vizslaezres3.jpgA 27. Vizsla Túrán összegyűlt regisztrációs pénzt (95.000 Ft) az alábbiakra használtuk fel:

 • 700 db zöld boríték vásárlása a karácsonyi üdvözlőlapokhoz
 • ZOÉ kutya költségei: állatorvosi vizsgálatok, gyógyszerek, eledelek, oltások
 • 685 db karácsonyi üdvözlőlap postai feladásának 2. részlete27. Vizsla Túra Galéria
2009. november 30. hétfő26. Vizsla Túra köszönőlevele
2009. október 27. kedd


n_19 stamp.jpgKöszönjük annak a 81 vizslának és gazdájának
, akik részt vettek az idei kilencedik, sorrendben a 26. Vizsla Túrán 2009. október 25-én, vasárnap a Luppa-szigetnél!
Ezúton szeretnénk tudatni továbbá mindenkivel, aki agódott, hogy Zsuga kutya a csodával határos módon még aznap délután megkerült a Szentendrei-szigeten, illetve Fibi kutya lábát összevarrták és szerencsére szépen gyógyul. Mindkettőjük gazdájának köszönjük ezúton is a higgadt, felnőtt hozzáállást problémáik megoldásához! Az idei utolsó, sorrendben a 27. Vizsla Túra november 29-én, vasárnap lesz, szokásunkhoz híven a Hajógyári-szigeten. Regisztráció: 10 órától. 


vizslaezres3.jpgA 26. Vizsla Túrán összegyűlt regisztrációs pénzt
(85.000 Ft) az alábbiakra használtuk fel:

 • a Vizsla Túra honlap éves díja
 • az 5 egészségügyi csomag költsége
 • 600 db karácsonyi lap és boríték költségének 1. része26. Vizsla Túra Galéria
2009. október 26. hétfő25. Vizsla Túra Galéria
2009. október 1. csütörtök2009. október 1. csütörtök
2009. július 30. csütörtök


vélemények.jpg

Sziasztok! Remek napunk volt, és ezt köszönjük nektek! A helyszínválasztás telitalálat (ugye máskor is megyünk ;-)) a korai indulás sem okozott gondot, és a kánikula is megkegyelmezett. Nagyon jól éreztük magunkat! Leszakadtunk a csapattól,és ennek köszönhetően "saját" túravezetőnk lett, (Neki hálás köszönet!) aki kitérőt vállalt a kedvünkért. Kis emelkedő, hegymászás, majd gyönyörű kilátás tárult elénk. Aztán a laza séta az erdőben, a bolondos kutyák... Igazi kikapcsolódás volt! Köszönjük, egy élmény volt! További sok sikert!

Emese, Luca kutya és a többiek...24. Vizsla Túra köszönőlevele
2009. július 28. kedd


P7260334_stamp.jpg

Köszönjük annak a 69 vizslának és gazdájának, akik a korai találkozási időpont ellenére részt vettek az idei hetedik, sorrendben a 24. Vizsla Túrán 2009. július 26-án, vasárnap, Pilisborosjenőn, az Egri Csillagok forgatási helyszínén!
Közkívánatra, illetve a nyári utolsó túra tapasztalatai alapján a jubileumi, 25. Vizsla Túrán szeptember 27-én, vasárnap újra Pilisborosjenőn találkozunk, hogy ez alkalommal egy hosszabb túraútvonal során azok is láthassák ezt a csodálatos helyszínt és tájat, akiknek most nyáron nem volt alkalmuk velünk lenni!


vizslaezres3.jpgA 24. Vizsla Túrán összegyűlt pénzt (50.000 Ft) az alábbiakra használtuk fel:

Vérmezői Kornél vizslakeverék kutya orvosi ellátásának finanszírozása.
Kornélt 2009. július 28-án a Vérmezőn egy nő szó szerint kidobta az autójából. A rémült eb megpróbált a kocsi után szaladni, ekkor ütötte el egy autó, aminek a vezetője segítségnyújtás nélkül hajtott tovább. A sérült állathoz a helybeli kutyások riasztották az állatmentőket. A kutya dr. Wladárék állatorvosi rendelőjébe került, ahol azonnal megműtötték. Megállapították, hogy három helyen tört el a lába, platinát és csavarokat kellett berakni a sérült területre. A műtét önköltségi ára 40.000 Ft volt. Kornélra jelenleg Ambrózy Mária (Linó), a Felelős Állattartásért Program vezető koordinátora "vigyáz", hogy újra egészséges lehessen, és esélye legyen egy jobb, méltóbb élethez.

kornel.jpg
24. Vizsla Túra Galéria
2009. július 28. kedd23. Vizsla Túra köszönőlevele
2009. június 22. hétfő


23_vt_stamp.jpg

Köszönjük annak a 83 vizslának és gazdájának, akik a borongós, esős idő ellenére részt vettek az idei hatodik, sorrendben a 23. Vizsla Túrán 2009. június 21-én, vasárnap, kedvenc helyszínünkön, a Tatai Öreg-tónál!
Találkozzunk a 24. Vizsla Túrán július 26-án, vasárnap Pilisborosjenőn, az Egri Csillagok forgatási helyszínén, mely a nyári szünet előtti utolsó Vizsla Túra lesz!


A 23. Vizsla Túrán összegyűlt regisztrációs pénzt (73.000 Ft) az alábbiakra használtuk fel:
23. Vizsla Túra Galéria
2009. június 22. hétfő22. Vizsla Túra Galéria
2009. május 27. szerda22. Vizsla Túra köszönőlevele
2009. május 27. szerda


DSC_1100_stamp.jpgKöszönjük annak a 96 boldog vizslának és gazdájának
, akik a részt vettek az idei ötödik, sorrendben a 22. Vizsla Túrán 2009. május 24-én, vasárnap, Királyréten!
Boldogságunkat csak az a nagyon szomorú, tragikus esemény árnyékolja be, hogy épp ezen a napon Királyréten a Hegyimentők (Ákos bácsi kocsmája melletti bolt) egyik tagjának kutyája, Tappancs (3 éves német vizsla) elhunyt. Sétálni vitték, összeakaszkodott az egyik magyar vizslával, majd összeesett. Állatorvoshoz vitték azonnal, de sajnos már ő sem tudott segíteni rajta. A halál oka: szívinfarktus. Tappancsot Királyréten temették el.
A 22. Vizsla Túrát az ő emlékének ajánljuk!

A 23. Vizsla Túra 2009. június 21-én, vasárnap lesz a kedvenc helyünkön, Tatán, az Öreg-tónál!


A 22. Vizsla Túrán összegyűlt regisztrációs pénzt (85.000 Ft) az alábbiakra használtuk fel:

 • vizslaezres3.jpg3x3 ajándékcsomag a 26. Vizsla Túrára
 • Mikulás-ruha a 27. Vizsla Túrára a tea- és csokimikulás-osztáshoz
 • anyagi támogatás 2. része a Vizslamentőknek, Erdő kutyának (40.000 Ft)
 • 100 db csokimikulás a 27. Vizsla Túrához
 • műanyag poharak, cukor, citrom, teafilter a 27. Vizsla Túra teafőzéséhez
 • 3x3 ajándékcsomag a 27. Vizsla Túrára
 • 7 db Zöld Zebra 2010-es naptár/anyagi támogatás2009. május 26. kedd

vélemények.jpg


Kedves Szervezők!
Először is szeretném megköszönni munkátokat, ismét nagyon szép helyen kirándultunk és Zulu vizslánk is nagyon élvezte az erdei sétát (bár hiába futotta le a teljes távot kb 5-ször oda vissza egyáltalán nem fáradt el...:) üdvözlettel,

Zulu vizsla, Viki és Ferkó gazdi21. Vizsla Túra Galéria
2009. április 29. szerda2009. április 29. szerda


vélemények.jpgKöszönjük a mai túrát a Gombán és környékén lakó vizslásoknak, nagyszerűen sikerült! A környék nagyon szép, az egyik kedvenc túránk a gombai. Nagyon jó ötlet volt a "büfékocsi", jó volt fáradtan leülni a túra után egy friss szendviccsel, pogácsával és hideg üdítővel barátok között pihenni és beszélgetni még egy kicsit. Sajnos Frédivel csak autóban találkozhattunk, de ő már megengedheti magának, hogy sofőrrel túrázzon. Kívánunk neki még sok-sok szép napot szerető családja körében!

Tóth Attila és Edina, Lola és Fickó vizsik21. Vizsla Túra köszönőlevele
2009. április 26. vasárnap


101b1330 stamp.jpgKöszönjük annak a
109 boldog vizslának és gazdájának, akik a csodálatosan szép időben részt vettek az idei negyedik, sorrendben a 21. Vizsla Túrán 2009. április 26-án, vasárnap, Gombán! Köszönjük továbbá a fantasztikus gombai-bényei-monori vizslás csapatnak (élükön Viktorral és a két Tündével) ezt a napot, akik ezúttal is profin szerveztek meg minden részletet!
Ezt a kirándulást a Vizsla Túra legidősebb kutyája, a 16 (!) éves Frédi tiszteletére rendeztük meg. Isten éltesse őt még sokáig és büszkék vagyunk rá, hogy csapatunk tagja egy ilyen különleges, szép korú úriember!
Találkozzunk 2009. május 24-én, vasárnap a 22. Vizsla Túrán Királyréten!


A 21. Vizsla Túrán összegyűlt pénzt (101.000 Ft) az alábbiakra használtuk fel:
2009. április 3. péntek

vélemények.jpg
Sziasztok! Frédivel nagyon rövid volt a vasárnapi túránk, de Gábor Blekivel (a tiszteletbelei vizslával -aki egy totálmix) Lajos forrásig jöttek veletek, ahol csatlakoztak hozzánk, ahova mi felautóztunk.  Próbáltunk elétek menni, de Frédinek nagyon nem tetszett a köves talaj, így csak "helyben jártunk"  és vártuk a vizslákat. Azt hittem érintitek a turistaházat, de csak kevesen jöttek le a forráshoz, de jó volt velük is találkozni. Addig meg unalmunkat azzal űztük el, hogy a turistaház alatti rétet " megszállták" a NOÉ-sok, sok kutyussal, akik közül a netboard képeiről sok ismerős volt, elnézegettük a futkosásukat, játékukat. Nagyon szép helyen volt a túra, fájt is a szívem, hogy nem lehetek ott, de Frédi egy ilyet már nem tud végigmenni (ennél lazábbat is meg kell válogatni). Gábor készített elég sok fotót, így azokat nézegetve kicsit köztetek érezhettem magam. Örömmel olvastam, hogy a legközelebb Gombán lesz a túra. Az igazán Frédinek való, ha jobb napja van, de ha esetleg nem, akkor is nagy részét autóval meg lehet tenni. Csak legyen még alkalmunk!  Mert ha rövid időre tudunk találkozni, az is nagy öröm számomra és Frédi számára is. Vasárnap, mikor ráadtam a kendőjét, a maga öreges módján lázba jött. :-) Móni, nagyon köszönjük a képet!  Frédi pedig a kapott simiket köszöni mindenkinek!

T. Mari, Frédi és csapata20. Vizsla Túra Galéria
2009. április 3. péntek19. Vizsla Túra Galéria
2009. február 24. kedd2009. február 23. hétfő

vélemények.jpg


Szevasztok vizslatúrások!

Mesésen jó időnk volt a mai túrán, az időjárás is velünk ünnepelte Frédi 10. vizslatúráját! J Frédi és Bleki már napok óta érezte a jelmezek próbájának hangulatából, hogy valami különleges dolog fog következni. A reptérre kiérve, kocsiból kiszabadulva Bleki kölyökkutya módján rohangált, mint aki nem akarja elhinni, hogy ilyen klassz élményben lehet része. A regisztráláskor bemutattuk nehezen elviselt ruháinkat, megcsodáltuk, megmosolyogtuk a sok ötletes jelmezt, majd irány az első csoporttal az erdő. Fredó hamar rám ijesztett, mert elég nehézkesen baktatott. Miután fokozatosan megszabadítottam a ruháitól, egyre felszabadultabban jött, persze a maga tempójában. Egy hihetetlenül kedves vizsla- és természetimádó fiatal házaspár csatlakozott hozzánk, Barka vizsla gazdái, akiknek ezúton is köszönöm kedvességüket, segítségeiket. Itt köszönöm meg az elszédelgett Blekit befogó gazdik önzetlen segítségét is. Elsőkből utolsókként értünk vissza a kocsihoz, nem sokkal a cél előtt Frédi megadta magát, már nagyon elfáradt, illetve a hó már nagyon kellemetlen volt a talpának. Barka gazdija ölben vitte egy jó darabon, majd az utolsó métereket Frédi ismét saját lábon tette meg. Lehet, hogy elfogult vagyok, de kutyáimmal együtt mi ismét nagyon jól éreztük magunkat. Köszönöm mindenkinek, aki Frédit megsimogatta, megcsodálta, szeretgette és üzenem mindenkinek, aki sajnálkozik Frédin, hogy talán nem kellene már részt vennie ezeken a túrákon, hogy köszöni Fredo, jól van, fáradtan ugyan (mint a túra mindegyik résztvevője), de nagyon kellemes élményeket szerzett. Ismét. J
Rengeteget gondoltam Sárkányra! Nekem ez a túra az ő emléktúrája volt. Nagy köszönet szervezőknek!

T. Mari, Frédi és Bleki


 


19. Vizsla Túra köszönőlevele
2009. február 23. hétfő


DSC_7415 stamp.jpg

Köszönjük annak a 127 vizslának és gazdájának, akik a csodálatos hóban és napsütésben részt vettek az idei második, sorrendben a 19. Vizsla Túrán 2009. február 22-én, vasárnap a pesthidegkúti vitorlázó reptéren!
Találkozzunk 2009. március 29-én, vasárnap a 20. Vizsla Túrán!A 19. Vizsla Túrán összegyűlt pénzt (127.000 Ft) az alábbiakra használtuk fel:

 • vizslaezres3.jpgMagyar Szabadalmi Hivatal védjegyeztetési díja
 • 20 db magenta kartonlap a 20. Vizsla Túrához
 • Betadine oldat az elsősegély csomagba
 • fotóelőhívások
 • bekeretezett képek ajándékba segítőinknek
 • 2 új domain regisztrálása: www.kutyatura.hu és www.kutyatalalkozo.hu
 • kordonszalag a későbbi Vizsla Túrákhoz
 • 3x3 ajándék a 20. Vizsla Túra legjeinek (legfiatalabb, legidősebb, legmesszebbről érkező)18. Vizsla Túra köszönőlevele
2009. január 19. hétfő


18_vt_stamp.jpgKöszönjük annak a 134 hősies vizslának és hősies gazdájának, akik a hideg és nyirkos idő ellenére részt vettek az idei első, sorrendben a 18. Vizsla Túrán 2009. január 18-án, vasárnap a Kamaraerdőben!
Találkozzunk 2009. február 22-én, vasárnap a 19. Vizsla Túrán a pesthidegkúti Vitorlázó reptér parkolójában!A 18. Vizsla Túrán összegyűlt pénzt (122.000 Ft) az alábbiakra használtuk fel:

vizslaezres3.jpg

·  a honlap üzemeltetésének éves díja

·  torta a Vizsla Túra 2. születésnapja alkalmából

·  alapanyagok teafőzéshez a 18. Vizsla Túrán (citrom, narancs, cukor, teafilter)

·  ásványvizek a 18. Vizsla Túrához

·  állatorvosi sürgősségi ellátás a 18. Vizsla Túrán az egyik tagunk kutyájának

·  500 db Vizsla Túra biléta

·  farsangi kellékek a 19. Vizsla Túrára (150 db csúcsos papírcsákó, 30 db színes cowboykalap, 10 db hologramos farsangi papírálarc)

·  bekeretezett képek ajándékba segítőinknek

 


 18. Vizsla Túra Galéria
2009. január 19. hétfő2009. január 19. hétfő

vélemények.jpg
Sziasztok!
Örömmel láttam, hogy a hideg idõ nem szegte kedvét  se a vizsláknak, se a gazdiknak és igen szép számmal jöttünk össze a mai túrára. Azt tudtam, hogy Frédinek csak séta lesz, de azért nem gondoltam, hogy az öreg ennyire rövidre veszi. Nem fáradtság volt az ok,  hanem amint jeges terepre értünk, nagyon nem tetszett a tappancsainak és egy idõ után egy lépést nem volt hajlandó tovább menni, ezért a fiatalok tovább mentek, én meg visszafordultam az öreggel. Nem volt egyszerû rábírni, hogy megmozduljon, mint a makacs öszvér, lecövekelt. Biztosan jó páran kegyetlen (meg még egyéb jelzõkkel illetett) gazdának tartottak, amiért ilyen öreg kutyát túrára viszek.
PIC_0234_.jpgNémi huzakodás, noszogatás, kérlelés és biztatás hatására sikerült Frédit jobb belátásra bírnom és végre elindultunk visszafelé, amint túljutottunk a jeges részen, már nem is volt semmi ellenkezés benne. Többen mondták, hogy ruhát kellene ráadnom.  Lehet, de ez a mai problémát nem oldotta volna meg, ide cipõ kellett volna! A kocsiban betakargattam a mára már eléggé elrongyolódott kedvenc gyapjútakarójával. A kombi csomagtartójából élénken fogadta a túráról lassan visszaérkezõ kutyák érdeklõdését és fõleg a gazdik becézõ simogatását. Ilyenformán Frédi ma nem fáradt el, Bleki és Golyó annál inkább. Lényeg, hogy mai is mindannyian nagyon jól éreztük magunkat.
Küldök egy délután készült képet, szerintetek nagyon meggyötört Fredó? :-D
Köszönjük a mai napot is!

T. Mari, Szilvi, Gábor és Frédi, Golyó, Bleki