VizslaPartyPowered by NetOffice

2017. január 22. vasárnap

A Vizsla Túra alapításának 10. évfordulójának ünneplése után újabb programmal készülünk!

Hatalmas előkészületi munkával szerveztük illetve jelenleg is szervezzük a
Vizsla Túra 2017. év egyik kiemelkedő és nem éppen rendhagyó programját!
 

hajo0.jpg
Talán elsőként, a világon először!
- Családi, kutyás hajókirándulás

A négylábú családtago(ka)t most sem kell otthon hagynod, hiszen együtt utazhatunk hajóval a Dunán, ami eddig még sosem volt lehetséges. A 14 év alatti gyerekeknek a részvétel ingyenes, ráadásul a felnőttek utazási költsége is picivel kedvezőbb, mint a menetrendszerinti hajójáratokon. 

A BUDAPEST - VISEGRÁD - BUDAPEST hajókirándulással egybekötött túrát 2017. június 25-i napjára tűztük ki.
A korábbi felmérésünk alapján elmondhatjuk, hogy sokan fogtok velünk utazni, ezért érdemes minél előbb regisztrálni, hiszen a hajó kapacitása korlátozott.
Indulás Budapestről 8:15 órakor, várható visszaérkezés Budapestre kb. 17:00 - 18:00 óra között
További részleteket a gyülekező pontos helyéről és idejéről e-mailben küldünk értesítést.

Program:hajo01a.jpg

Vizsla Kalandorok csapata
a "Családi, kutyás hajókiránduláson" sem tétlenkednek!

Visegrádig, a közel 3 órás hajó úton TRÜKKVERSENYT szerveznek. Amellett, hogy a kutyáink figyelmét is lekötjük, mi Gazdik is jól fogunk szórakozni.
A játék lényege olyan kutyás trükk bemutatása, mint pl. jelre ugat, fekszik, pitizik vagy bármi más, amit szívesen és örömmel elvégez a gazdinak. 1 kutyával több trûkk is bemutatható illetve a gazdi több kutyával is nevezhet. A nevezési díj kutyánként 1 csomag DENTASTIX vagy bármi, ami Neked otthon felesleges és szívesen ajánlod fel. A részvételért a felajánlásokból lehet válogatni. Nevezni a helyszínen lehet. A legeslegjobbak különdíjban részesülnek. Máris lehet gyakorolni, 
KALANDRA FEL!
Akik nem ismernek trükköket, ne csüggedjenek el, rájuk is gondoltunk, hiszen kapitánysapkában pózolhatnak egy vagy több fotó erejéig. A fotók ingyenesen letölthetők lesznek a facebook albumból.
Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy nem a jelentkezési sorrendben töltődik fel a hajó, hanem a befizetés sorrendjében. Szóval hiába jelentkeztél már januárban, ha a későbbi jelentkezőkkel illetve befizetőkkel megtellik a hajó. Így sajnos lemaradtok. :(
A jelentkezési és a befizetési határidő vége egyre közeleg, nehogy lemaradj.
Jelentkezési és befizetési határidő: 
2017. május közepe!

Visegrádra érkezés után kirándulás vagy túra vagy fakultatív program. (pl. ebéd, fagylaltozás, séta, Duna-parti fürdőzés a kutyáknak)
Kilátó látogatás egyénileg: Alsóvár-Salamon Torony (belépő!) Visegrádi Fellegvár (belépő!) vagy akár a Zsitvay-kilátó (belépő)
KÜLÖN ENGEDÉLYT KAPTUNK, hogy kutyáinkkal látogathatjuk a fenti kilátókat! :)


Egyéni választás szerint 12 és 15 óra között a la carte ebéd, a kikötőtől kb. 400 méterre található Palotaház Étkek Háza épülete, Esztergom irányában, ahol a vizsláink jelenléte nem jelent problémát. 

Utazási költség:hajo02.jpg

Budapest - Visegrád - Budapest, Felnőtt: 3.500 Ft./fő

Lehetőség van Vácon is csatlakozni hozzánk, fel illetve leszállási lehetőséggel, hogy ne kelljen emiatt Budapestre utazni (ha nem lesz felszálló, nem kötünk ki)
Vác - Visegrád - Vác, Felnőtt: 2.500 Ft./fő

Gyerekeknek 14 éves kor alatt nem kell fizetni, ingyenes!
A részvételi hozzájárulást (1.000 Ft./kutya) a hajón gyűjtjük.

A feltüntetett ár csak az oda-vissza utazási költséget tartalmazza, az egyéb programok költségét. pl, ebéd, fagylaltozás illetve belépők árát nem.

Amennyiben kutya nélkül jönnél velünk kirándulni, akkor a  e-mail címre várjuk jelentkezésed mielőbb, de legkésőbb 2017. május közepéig.

Az előzetes ONLINE regisztráció elengedhetetlen, hiszen a hajó befogadóképessége korlátozott!

Nagyon fontos!
A hajó bérlése tetemes összeg, ezért az utazási költséget előre kell fizetni. (túráinkon, átvételi elismervény ellenében Kollár Mihály gyűjti illetve már átutalással is. (információ: vagy e-mail címen)
- Kizárólag azokat a jelentkezéseket tudjuk sorrendben figyelembe venni, akik előre 2017. május 14-ig befizetik az utazásiköltséget. (2017. április 30. Révfülöp)
- Amennyiben a szükséges létszám nem áll majd rendelkezésre, (ami elég valószínűtlen) ebben az esetben a hajókirándulás elmarad és az utazási költség visszafizetésre kerül. 
- 2017. május 14-ig bárki visszaléphet, az átvételi elismervény ellenében visszafizetjük az utazási költséget.
- Ha valaki lekési a hajót vagy május 14. után jelzi, hogy nem tud eljönni, ebben az esetben sajnos nem tudjuk visszafizetni az utazási költséget, hiszen a hajó bérleti díját már befizettük.
- A bérelt hajó nem menetrend szerinti járat, azért az előre vagy más járatokra váltott jegy nem érvényes valamint a helyszínen nincs lehetőség jegyvásárlásra.
- Hajón a póráz használat kötelező, szájkosár és oltási könyv (vagy állatútlevél) pedig feltétlen legyen nálad.
Ennek megléte felszálláskor ellenőrzésre kerül(het), hiánya esetén a beszállás megtagadható. Ezt sajnos tudomásul kell venni.
- Gazdinak teljes felelősséget kell vállalnia kutyája viselkedéséért.

- A hajót mindenki saját felelősségére veszi igénybe. A szervezőktől semmilyen kártérítés nem követelhető.


ajandek_doboz.jpg
A Platinum-Natural.hu 
a négylábú utasokat
meglepetéssel várja!

 platinum_logo.png


ajandek_doboz.jpg

 
Meglepetéssel vár a MANUQ Collar and Leashmanuq.jpg is.
Tudtad, hogy a túrák helyszínein történt vásárlásaiddal a
Futrinka Egyesület Magyar vizsla SOS - Hungary-t támogatod?
Minőségi nyakörvek a gyártótól! 2012. március 12. hétfő

Kedves Móni, kedves Vizslatúrások!

Szeretnék figyelmetekbe ajánlani két dolgot, ami tulajdonképpen összefügg. :)

Az első egy gasztroblog lenne ....

A második egy étterem....

 


 
Vizsla Túra Babatalálkozón
2010. szeptember 5-én, vasárnap a Hajógyári-szigeten!
A rendhagyó - s remélhetőleg hagyományteremtő - találkozón regisztrációs díj gyűjtése nem történt. A beígért emléklapot minden gyermek postán fogja megkapni a hónap végén! További fotók itt >>


Emma s Benedek.jpg

2010. szeptember 5. vasárnap
Hajógyári-sziget (találkozó a parkolónál)
találkozó: 16h, búcsúzás: 20h

A Vizsla Túra alapítójának és párjának gyermeke, Csillik Benedek félszületésnapja alkalmából egy rendhagyó - remélhetőleg hagyományteremtő - találkozóra szeretnénk meghívni minden kedves kétlábú és négylábú Vizsla Túra-tagot.
Az első Babatalálkozóra sok szeretettel várunk minden olyan kisbabás és kisgyerekes családot, akik vizslával (vizslákkal) élnek együtt és szívesen beszélgetnének egymással a kutya-gyerek barátság titkairól. Örömmel látjuk továbbá azokat a szintén vizslás párokat, akik a közeljövőben terveznek családot alapítani, gyereket vállalni és számos megválaszolandó kérdésük van a témában.

Kérjük, hogy a koraestig tartó piknikre mindenki hozzon magával 1-2 üveg innivalót és 1-2 adag harapnivalót, fényképezőgépet és minél több dobálható játékot (illetve ha van otthon és elfér a kocsiban: kisasztalt, kisszéket és takarót). Előzetes regisztráció a hozzávetőleges létszám ismeretének érdekében: 

A Babatalálkozón regisztrációs díj NINCS! Sok szeretettel várunk minden kicsit és a nagy kutyát és embert!
2009. május 19. keddmammut_foto_2.jpg

2009. május 22-től
Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ

Ez a kiállítás csupán néhány különleges képet tud bemutatni abból a hatalmas mennyiségű fotóból, ami a túrákon készült. Reméljük, a képek mindenkit megérintenek, elvarázsolnak és elgondolkodtatnak majd – akár van kutyája, akár nincs. A fotókiállításon látható képeket készítette:
Csillik Gábor, Dala Gábor, Ormándi Péter, Tollár Endre.
Gyertek el és nézzétek meg - kutyáitokkal együtt!
2008. szeptember 22. hétfő

2008. szeptember 26-27-28.
Emma_mammut.jpgA májusi kutyás hétvége kiugró sikere alapján a Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ ismét megnyitja kapuit a négylábúak előtt!
Ezen a hétvégén sem kell otthon hagyni kedvenceinket! A kutyák bejöhetnek a bevásárlóközpont épületeibe a II. kerületi Önkormányzat kutyatartását szabályozó rendelet betartásával egyidejűleg.Vizslás község falunapi meghívója
2008. augusztus 4. hétfő


Kedves Vizsla-gazdik!

http://www.vizslas.hu/Vizslás község Önkormányzata 2008. augusztus 30.-án rendezi meg Falunapját, melyre szeretné Önöket meghívni. Úgy gondoltuk, hogy a délelőtt folyamán akár egy kutya szépségversenyt is rendezhetnének. A helyezetteknek díjat, az összes nevezőnek pedig ebédet biztosítanánk. Szeretnénk, ha részvételükkel színesebbé tennék Falunapunkat.

Üdvözlettel: Kakuk Adrienn
Bukfenc és Jeromos
2008. május 3. szombat


jerke_.jpgA tavalyi nagysikerű és teltházas nyári és téli
Hatlábú előadások után itt az újabb kutyás produkció!

2008. május 28. szerda
Csányi Vilmos: Bukfenc és Jeromos (kutyás történeteim)
színházi premier 20h-kor a Kaméleon Clubban

a Mammut Bevásárló-és Szórakoztató Központ
II. épületének IV. emeletén
(1024 Budapest, Lövőház utca 2/6.)

"Az ember a legkülönbözőbb okok miatt szeretne egy kutyát - de az okok közül is kiemelkedik az, hogy csak úgy, minden különösebben fontos cél nélkül szeretnénk, hogy ott ugrándozzon a lakásunkban.
Hogy legyen végre valaki, akivel érdemes törődnünk, és aki igazán törődik velünk.
Senki ne gondolja, hogy az ember a kutyától lesz kutyabolond!
Szó sincs erről!
Ez veleszületett tulajdonság; egyszer csak úgy előtör az emberből minden különösebb előzmény nélkül, és minden ápolás, gyógykezelés ellenére azzal végződik, hogy egy szép napon hazaállítunk a hónunk alatt egy kutyával. "

Csányi Vilmos írásait felolvassa: Gyabronka József
Zongorán közreműködik: Farkas Sándor
A szövegváltozatot készítette: Tollár Mónika
Az eredeti szövegek:
Csányi Vilmos: Bukfenc mindent tud (Vince Kiadó, 2002)
Csányi Vilmos: Jeromos, a barátom (Vince Kiadó, 2002)

Jegyek 1.500 Ft-os egységáron kaphatók a Concert & Media Jegyirodákban, illetve a Mammut Libri Könyváruházban található jegyirodában
(telefon: 1/345 8583; nyitva tartás: H-P 12-19.30h, Szo 13-19.30h, Vas 13-18h).

Internetes jegyrendelés >> 

Az estet követően az Anima Könyvesbolthálózat jóvoltából Csányi Vilmos könyvei a helyszínen megvásárolhatók, majd a szerzővel személyesen dedikáltathatók.

További információk >>
M'art - avagy kulturális körforgalom a Széna térenFlyball
2008. április 14. hétfő

blanka_.jpg
Bemutató a Vizsla Túrán

Egy félórás bemutatót követően lehetőség nyílik minden kutya-gazdi páros részére, hogy kipróbálják ezt az új sportot. A részvételnek nincs semmilyen előfeltétele, persze előny, ha a kutya apportos és szeret labdázni!


Mi a flyball?

A flyball egy rendkívül lendületes és izgalmas csapat sport; 2 négy-négy kutyából álló csapat versenyez egymással. Minden kutya önállóan teljesít négy ugró akadályt, majd egy pedál működtetésével megszerzi a labdát a flyball gépből és teljes sebességgel tér vissza a gazdájához a négy akadályon keresztül. Amint az egyik visszatér, indulhat a következő csapattag. A cél minél gyorsabban, hiba nélkül végrehajtani a feladatot. A világ leggyorsabb csapatai 16 másodperc alatt teljesítenek egy futamot. A részvevők és a nézők egyaránt élvezik, külföldön a kiállítások sztárbemutatója a flyball.


vonalblanka_.jpg

Fontos szabályok

A flyball bemutató alatt a pálya körül minden kutya legyen pórázon. A kipróbálás egyesével zajlik, egyszerre egy kutya van a pályán. Ügyeljünk arra, hogy a többi kutya ne zavarja meg az éppen dolgozókat, mert a „labda” verekedésekhez vezethet.