Aktuális







Powered by NetOffice

2017. szeptember 23. szombat

Örömmel tudatjuk veletek, hogy a Vizsla Túra az elmúlt időszakban olyan változáson ment keresztül, melynek köszönhetően jobb, életképesebb struktúrában folytatja működését a továbbiakban:

#1 Az alapszervezet (Vizsla Túra, Tollár Mónika vezetésével) ún. ernyőszervezetként folytatja működését, magába foglalva három másik kezdeményezést, támogatva annak működését:

  • a Vizslakalandorokat (Kollár Mihály vezetésével),
  • a Run Vizslát (Grenács György vezetésével),
  • és a Vizsla Vigaszt (Tuza Erika vezetésével).

 

#2 A Vizsla Túra célkitűzését, misszióját és alaptevékenységét a másik három brand élénken támogatja és remekül kiegészíti – büszkén felvállalván olyan aktivitásokat, amelyek ugyan nem tartoznak a Vizsla Túra tevékenységi profiljába, de amelyekre tapasztalataink szerint szintén igény van:

vk_logo.jpg

 

 

  •  a Vizslakalandorok kutyás teljesítménytúrákat, sporteseményeket, illetve többnapos rendezvényeket, városlátogatásokat, előrefizetős programokat (pl. hajókirándulások, weekendek, vonatos kirándulásokat) szerveznek hazánk határain belül és kívül egyaránt.

 

 

 rv_logo.jpg

 

  • a Run Vizsla csapata olyan magyarországi futóversenyeken vesz rész csoportosan, ahol van lehetőség kutyával futni,

 


 

 

Vizsla Vigasz logó.jpg



  • a Vizsla Vigasz pedig az idős, krónikus beteg illetve az elhunyt kutyák gazdáinak nyújt aktív (egyéni vagy csoportos keretek között) terápiás segítséget a nehéz időszak megértésében, feldolgozásában, elfogadásában, valamint az ún. továbblépésben, továbbélésben.



#3 Mindannyiunk számára jóleső érzés olyan maradandót alkotni a hazai kutyás (elsősorban vizslás) közösség számára, mely örömet okoz a szervezetek tagjainak, az egyes kezdeményezésekhez csatlakozóknak s amelynek legfőbb alapja a négylábú (élet)társaink szeretete. Az általunk alapított és működtetett közösségek lényege, hogy HATLÁBÚként jól érezzük magukat benne!  Fontos kihangsúlyoznunk, hogy bár életünk meghatározó élménye, egyértelmű örömforrása a vizslázás, a vizslatartás, az általunk létrehozott szervezetekhez nem törzskönyvezett, más fajtájú (nem vizsla), illetve keverék- és kölcsönkutyákkal (ideiglenesen befogadott ebekkel) is bátran lehet kapcsolódni.

#4 A továbbiakban a négy szervezet párhuzamosan működik:
- a Vizsla Túra programjai, kirándulásai (hellyel-közzel) változatlanul a hónap utolsó vasárnapján lesznek, 

- a Vizslakalandorok a megszokott túrák mellett szerveznek további kutyás programokat (pl. magyarországi városok, kilátók, várak, romok meglátogatása),
- a Run Vizsla csapata mindezek mellett szervez közös kutyás futásokat a kilométerek szerelmeseinek,
- a Vizsla Vigasz pedig szeretettel fogadja terápiáiba a nehéz lelki helyzetbe került gazdikat. 


Lényeges tudnivaló, hogy az egyes csapatokhoz tartozás lehetősége önkéntes és nyitott, tehát abszolút szabad az átfedés és az átjelentkezés. Mind a négy brand egyértelmű célja ugyanis, hogy az általuk szervezett programok során a gazdik új embereket, barátokat ismerhessenek meg!

#5 Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek a négy szervezet felé nyújtott eddigi bizalmat és támogatást! Csodálatos érzés látni és tapasztalni a hazai vizslás (kutyás) programok folyamatos fejlődését – s külön öröm számunkra, hogy mi is aktív részesei lehetünk ennek. Tudjuk, hogy a változás, a fejlődés szükséges eddigi hagyományaink megőrzése érdekében!

Tollár Mónika, Kollár Mihály, Grenács György, Tuza Erika

További infók:
Vizsla Túra: http://www.vizslatura.hu/ és https://www.facebook.com/vizslatura.hu
Vizslakalandorok: https://vizslakalandorok.hu és https://www.facebook.com/vizslakalandorok/
Run Vizsla: https://www.facebook.com/runvizsla
Vizsla Vigasz: https://www.facebook.com/VizslaVigasz/