Vizsla Túrák







Powered by NetOffice

2010. október 27. szerda

36_stamp.jpg
Köszönjük annak a 154 vizslának és gazdájának
, akik részt vettek az idei kilencedik, sorrendben a 36. Vizsla Túrán 2010. október 24-én, vasárnap a Hármashatár-hegyen!Találkozzunk az idei utolsó, sorendben a 37. Vizsla Túrán 2010. november 28-án, vasárnap a Hajógyári-szigeten!


A 36. Vizsla Túrán összegyűlt regisztrációs pénzt (143.000 Ft) az alábbiakra használtuk fel:

  • vizslaezres3.jpganyagi hozzájárulás 18 vizsla chipezésének dr. Bendzsel Dániel állatrovosnál a Hungarovet Rendelőben
  • 18 iparművész-emléklap a Vizsla Túráról
  • 100 db Vizsla Túra névjegykártya 6 stábtagnak
  • ásványvizek a 34. Vizsla Túrára
  • 60.000 Ft anyagi támogatás a Vizslamentőknek Cérna kutya orvosi kezelésére
1.jpg


2.jpg
3.jpg
     
    Cérnát Gyömrőn találták utolsó idős terhesen, borzasztó sovány, legyengült állapotban. Pár napig ideiglenes befogadónál volt, és bár a Vizslamentők tudtak a kutyáról, a megtalálói azt hazudták, meglett az eredeti gazdi, majd 3 nap múlva mégis a Vizslamentők segítségét kérték, mivel rájöttek, hogy túl sok a "macera" egy vemhes kutyával. Cérna időközben megszült a befogadójánál, de a kölykök sajnos kivétel nélkül mind halva születtek...
    Ezt követően Cérna átkerült a Vizslamentőkhöz: jelenleg egy állatorvosi asszisztens az ideiglenes befogadója, aki lelkiismeretesen és gondosan ápolja. Cérna mindössze 16,4 kg, csontsovány, ezért állandó infúziós kezelésen vesz részt. Méregdrága speciális májvédő tápot (Hills L/D, illetve Trovet Hepatic) fogyaszt, a mája ugyanis teljesen "szét van esve"; terhessége alatt ugyanis csak úgy tudta táplálni kicsinyeit, hogy közben felemésztette a saját kis szervezetét! Ki tudja, hány hete nem evett szegény egy falatot sem. Cérna éltéért jelenleg is napi szinten küzdenek, annyira le van gyengülve; számára akár egy kisebb megfázás is végzetes lehet...!
    Cérna ennek ellenére nagyon kedves, vidám farokcsóválós, bújós, pusziosztós kislány. A történtek ellenére emberekkel és más kutyákkal is nagyon kedves, szobatiszta. Autóban nyugodtan, gond nélkül utazik.
    Végleges gazdájának megtalálásáig a Vizslamentők gondozásában marad, orvosi költségeit a Vizsla Túra is támogatja.