Aktuális







Powered by NetOffice

2013. április 23. kedd

Az első kutyám

 

Az első kutyám egy magyar vizsla. A neve Becsali Beszélgetős Híres (Mázli).

elso_kutyam_01.jpg

A Mázli nevet én adtam neki.

Nagyon szeretek vele játszani . Sokszor voltam vele kutya iskolában. Nagyon sokat tanultunk és nagyon szerette ő is meg én is. Például: ül, marad, fekszik, hozzám és még sok mást. Apukámmal vittük mindig el és mind a ketten nagyon élveztünk.

 

 

A szobatisztasággal nem volt semmi baj.

 elso_kutyam_02.jpg

Az ágyamból sokszor kitúr, de éppen ezért szeretem.

elso_kutyam_03.jpg 

Annyira  megszerettem, hogy szívesen elfogadtam volna  MÉG EGY KUTYÁT. Akkor hallottuk, hogy SZEGEDEN KIDOBTAK 7 KICSI MAGYAR VIZSLA KÖLYKÖT. Az interneten vezető hír lett ebből és az lett a vége, hogy elindultunk Szegedre. Zord volt az időjárás, de mi meg sem álltunk Szegedig. Így kezdődött a kaland.

 

A befogadott menhelyi kiskutya története

elso_kutyam_04.jpg

 Mint már említettem, a kiskutyáért eljutni nem volt egyszerű (térdig érő hó). „De hát ha menni kell, akkor menni kell!” A kutyáért bármit. A „nagytesót” is vittük magunkkal, hogy ismerkedjenek egymással. A választás nem volt nehéz, mert az a kölyök lett, aki a legbátrabb volt és oda jött hozzám. Tehát a kutya választott engem, és nem én a kutyát. A hazafele út még „izgalmasabb” volt, mert a kicsi idegesen viselkedett. Mielőtt elindultunk már tudtuk a nevét: Héra. Amint hazaértünk, a kiskutyán nem volt nyomás és azonnal ismerkedni kezdett az új otthonával.

elso_kutyam_05.jpg

Az itt lévő hó nem okozott neki akadályt. Nem kellett sok, hogy összeszokjanak a „bátyjával”. Most Mázli úgy félti őt, mintha a saját kicsinye lenne. A kutya iskolába az apukám és a húgom viszik el. Azt mondják, hogy fegyelmezettebb, mint Mázli volt. Mindkettőjükkel egyformán kell foglalkozni, hogy Mázli ne legyen depressziós. Az alvás egy ágyban megy nekik.

elso_kutyam_06.jpg

elso_kutyam_07.jpg elso_kutyam_08.jpg

A húsvéti tojásokat a hó alól is kiásták.

elso_kutyam_09.jpg

 

Amint beköszöntött a melegebb időjárás azóta a kutyák  kint alszanak. A Vizslatúrán ő volt a legkisebb ezért kapott egy új nyakörvet ajándékba a szervezőktől.

elso_kutyam_10.jpg

 Az autóban való utazással sincs baj. Sőt, előbb ül be mint mi!

 

Jó tanácsok leendő kutya gazdiknak:

  • Ügyelj arra, hogy a kutyus soha ne legyen szomorú!
  • Ha több kutya van, akkor mind a kettővel ugyan úgy kell foglalkozni!
  • Legyél kedves, de tudasd a kutyussal, hogy ki a főnök!
  • Rendszeresen vidd el sétálni!
  • Adj neki valami rágcsit, hogy ne a bútort rágja szét!

 

 

Írta: Lengyel Áron ( egy 13 éves  vizsla tulajdonos)