Aktuális







Powered by NetOffice

2012. március 6. kedd


2012. március 25-én, vasárnapDSC_8910.jpg Pusztavacson, az ország földrajzi középpontjánál.

Találkozási hely: Magyarország földrajzi középpontját szimbolizáló jeltorony.

Regisztráció: 10-10.45 között a jeltoronynál.

(a Vizsla Túra stáb tagjai UV sárga mellényt viselnek a túra teljes ideje alatt)

Március 25. vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az európai gyakorlatnak megfelelően hajnali 2 órakor 3 órára kell igazítani az órákat. Ne késsetek el! :)


 


Parkolás: ugyanitt megoldott

GAZDIKAT

A HELYI POLGÁRMESTERI HIVATAL TEÁVAL ÉS ZSÍROSKENYÉRREL

A KUTYUKAT

PEDIG - Szűcs Attila stábtagunk jóvoltából - AGILITY PÁLYA VÁRJA!!!

A túra hossza: 8-9 km, (szintemelkedés: 0 m)

A túra nehézsége: *

Ajánlott öltözet: hosszú, zárt nadrág, túracipő, rossz idő esetén esőkabát

Jelentkezési határidő: 2012. március 24.

Jelentkezés:

Továbbra is igyekszünk mindent megtenni azért, hogy a Vizsla Túrákat a lehető legszervezettebben vezényeljünk le. Ehhez kérjük a Ti együttműködéseteket: jelezzétek előzetesen részvételi szándékotokat! Így tud stábunk megfelelően előkészülni, elegendő létszámú túravezetőt biztosítani a turnusokhoz, lecsökkenteni számotokra a regisztrációval töltött időt, tehát így tudjuk gördülékenyebbé tenni mindenki számára a Vizsla Túrás vasárnapokat!

Jelentkezni a  e-mail címen,

az alábbi adatok megadásával:

  •  a vizsla neve,
  •  születési éve/hónapja/napja, neme
  •  a gazdi neve, e-mail címe, mobilszáma, pontos lakcíme.

AHOGY MEGSZOKTÁTOK, ÍGY MOST IS:

Állatorvosi ügyelet a Vizsla Túra hivatalos állatorvosának jóvoltából: 
Dr. Bendzsel Dániel, Hungarovet Állatorvosi Rendelő (+36/70/637 0352 vagy )

  • a tanácsadásért, illetve a szükséges orvosi ellátásért nem kell külön fizetni
  • jelentkezéskor kéretik előre jelezni, ha egy kutya valamilyen (akár enyhébb) betegségben szenved vagy
  • jobban oda kell rá figyelni (pl. epilepsziás, szívbeteg, allergiás rovarcsípésre, stb.)

Részvételi hozzájárulás: 1.000 Ft/kutya (...tehát nem 1.000 Ft/ember!), melyet a regisztráció során fogjuk gyűjteni.

 

Pusztavacs bemutatása:

Pusztavacs, az Ország közepe:
Az ország szívében, erdőkoszorúk ölében található egy kis falucska, Pusztavacs. Ha ez a név elhangzik, nagyon sok magyar tudatában felvetődik az „Ország Közepe” kifejezés. Valóban, Pusztavacs az ország geometriai középpontjába, a földrajzi szélesség 47.˚ 11.’  s a földrajzi hosszúság 19.˚30.’ metszéspontjában fekszik. 
A kb. másfélezer lelket számláló  község Budapesttől délre mintegy 50 km-re 
fekszik. Nyugatról az M5-ös autópálya, illetve az 50-es főút,  keletről a 4-es főút Albertirsa és Dánszentmiklós által határolt.

Pusztavacs részét képezi a falutól néhány kilométerre fekvő Rákóczitelep, vagy ahogyan a helyiek nevezik, Bucka. Kitűnő, kikapcsolódásra nagyon is alkalmas világ van itt. Vacshoz tartozik még a Dánszentmiklós felé vezető út mentén található Csetharaszt is. Az M5-ös lejárótól nem messze varázslatos, kanyargós erdőfolyosón haladhat keresztül az utazó. A kövesutat egymásra hajló tölgyek szegélyezik, némelyik talán még szemtanúja lehetett a múlt századi betyárok rejtekhelyének. Az erdei alagútból kiérve a vacsi elágazástól a falu központját  képező park lombjai közül kikandikáló kecses templomtorony csalogatja a látogatókat.  A főút jobb oldalán az egykori mezővárosi rang utolsó bizonyságaként áll magányosan a Romtemplom. Ennyi maradt meg az egykori mezőváros főteréből. A romtemplom látványa megihlette a századforduló nagy festőjét, Feszty Árpádot is, aki napjainkban az Ópusztaszeren felállított A magyarok bejövetele című körképe által vált újra közismertté. A Romtemplom előtt  ma egy Zarándokpark látható, mely a 13 aradi vértanú, valamint Batthyány Lajos és Kossuth Lajos fából faragott arcképéből áll. A falu jelenlegi főterét egy körformájú park képezi, középpontjában az 1884-ben felszentelt  Szent Ágoston templommal. A körülötte lévő templomkert „ős park” jelentős értéket képvisel idős fáival és növényeivel. Tőle délre egy szépen rendbehozott kastélyt láthatunk, mely jelenleg a NEFAG Zrt. tulajdonában van. Legújabb büszkeségünk itt a falu központjában a nagyon szép, a kor követelményeinek megfelelően felújított és kibővített általános iskola.   A parkot körülvevő körforgalomból juthatunk el az Ország-közepe úton Magyarország földrajzi középpontjához. A kövesút végén egy csodálatos, fákkal szegélyezett téglalap alakú réthez érünk, melynek közepén látható Kerényi József alkotása a Jeltorony, tetején az ország középpontját szimbolizáló „Aranygömbbel”, mely Fekete Tamás szobrászművész alkotása. 
Talán túlzás nélkül mondhatjuk a Jeltorony a hazához való tartozás, vonzódás egyik tárgyává jelképévé vált országhatáron belül és kívül is, hiszen tanú van rá, hogy egy amerikás öreg magyar  pár maroknyi földet szedett itt az egyik gödörből, nylonzacskóba tette, elcsomagolta. Kérdezni sem kell, vajon mire kellett neki ez a föld.

A túra helyszíne megközelíthető:

  • A 4-es főúton Albertirsa irányából,
  • Az 5-ös főúton Budapest – Alsónémedi – Dabas- Örkény – Pusztavacs útvonalon: illetve,
  • az M5 (matrica szükséges) autópályán pedig a Budapest felől:
  • Örkény/Pusztavacs kijáratnál (53 km) Pusztavacs felé, balra kanyarodva.

 

 

A Faluba érve a Szabadság úton VÉGIG haladva a kőrforgalomban az első kijáratnál, pvacs.jpg tábla irányába továbbhaladva.

 

 

 

 

Útvonal és egyéb információs elérhetőség a TÚRA napján: 
Kollár Mihály (0620 924-1220) 
Simóné Komlósi Edit (0670 333 3438)

Amivel minden kutyát és gazdit várunk:

  • Vizsla Túra biléta a kutyáknak
  • kutyaürülék-felszedő zacskók

Ajándékcsomagok:

  • a 3 legfiatalabb vizslának (születési dátum alapján)
  • a 3 legidősebb vizslának (születési dátum alapján)
  • a 3 legmesszebbről érkezett vizslának (a regisztráció során megadott lakcím/irányítószám alapján Pusztavacshoz képest)
Mivel a kutyatulajdonosok jelentkezésük elküldésével igazolják, hogy a 48. Vizsla Túra felhívását végigolvasták, valamint annak részleteit tudomásul vették, elfogadták és magukra nézvést irányadónak tekintik. Minden beérkező jelentkezést archiválunk!

A Vizslamentők ezen a túrán is ott lesznek: keressétek asztalukat a regisztrációs sátor mellett! 
Csapatuk folyamatosan keres önkénteseket, legyen szó akár ideiglenes befogadásról, akár a mentett kutyák ellátásáról vagy sétáltatásáról. Aki pénzbeli vagy tárgyi adományokkal tudná segíteni munkájukat, a túra előtt személyesen adhatja át nekik.

VÁRUNK TITEKET NAGY SZERETETTEL!!!