Aktuális







Powered by NetOffice

2008. április 1. kedd

nana.jpgVazul_3.jpg

Kedves Vizsla Túra
szervezők és
résztvevők!

 



Ezzel a levéllel szeretnék köszönetet mondani a Vizslamentők, azaz a Futrinka Egyesület nevében, hogy munkánkat a 3. Vizsla Túra részvételi díjával bizalommal támogattátok. Nagyon örültünk, amikor a Vizsla Túra szervezői megkerestek minket az önzetlen felajánlásukkal, és álmodni sem mertünk, hogy ilyen nagy összeg összegyűlt a vizslamentés javára.

A 62.000 Ft-ot Vazul kutyapanziós és Nana orvosi költségeire fordítottuk.

Vazult 2007. február 2-án hoztuk ki az Illatos úti gyepmesteri telepről. Őt harapás miatt altatásra adta le a gazdája. Az első néhány napban velünk sem volt barátságos, de lassan kezdett feloldódni és egy nagyon jó szakember segítségével sikerült rájönnünk Vazul 'hibájára'. Vazult valószínűleg sokat verték, főleg az etetésnél. Etetéskor egyedül kell hagyni, mert az emberi jelenlét nagyon feszélyezi, nem mer enni, inkább a sarokba húzódik és onnan akár félelemből moroghat. Ennek ellenére nagyon barátságos emberekkel, csendes, nem rombol, megfontolt középkorú vizsla. Vazul 6 éves, ivartalanított, chipes, oltott vizsla, olyan hozzáértő gazdit keresünk neki, aki felelősségteljesen tud róla gondoskodni az élete végéig.

Az összegyűlt adományon kívül egy másik jó dolog is történt velünk a 3. Vizsla Túrán, ugyanis Nana (aki most már Maja) itt talált álomgazdira.

Nana Cegléden kóborolt, amikor egy kedves család befogadta, de nem tudták megtartani, így a mi segítségünket kérték. Hozzánk április elején került, majd történt vele egy kis baleset, így sürgősen ideiglenes befogadót kerestünk neki. Itt szeretnék köszönetet mondani Kállai Irénnek, aki segítségünkre sietett és gondosan ápolta Nanát. Nana igazi közös, futrinkás és vizsla túrás „mentvény", hisz Irén és a kutya új gazdija, Angi a Vizsla Túra lelkes szervező önkéntesei.


Budapest, 2007. május 09.

Zémann Zsuzsanna
elnök